Pobeda odbojkaša Smederevo Carine za sigurnu zonu na tabeli

SMEDEREVO, 23. mart 2024 – U utakmici 20. kola Prve lige Srbije za odbojkaše Smederevci su danas posle nešto lošijeg starta savladali ekipu iz Prokuplja i osamili se na šetom mestu: Smederevo Carina – Topličanin 3:1 (22:25, 25:19, 25:10 i 25:17).

Na početku meča nešto opušteniju igru domaćina znalački su iskoristili gosti i taj period igre, zahvaljujući boljoj završnici, rešili u svoju korist.

Potpuno druga slika višena je u drugom setu, s mnogo ozbiljnijim pristupom, pre svih kapitena Petra Petrovića (16 poena), Đorđa Kovača (18) i Nikole Jovanovića (11), poveli su domaći odbojkaši 20:12. Onda su Minić (9) i Simić (11) uspeli da smanje tu prednost, ali ne i da preokrenu rezultat.

Treća deonica protekla je u potpunoj dominaciji učenika trenera Dušana Kalinića, koji su dozvolili gostima da osvoje samo 10 poena.

Kada su Kovač, koji je iz zone 6 uputio neuhvatljivu paralelu, i Nikola Munćan (7), uz seriju dobrih servisa i nekoliko penala, odveli domaće na plus 10 u igru su ušli i ostali sa klupe, pa su gosti uspeli da se približe na 20:17. Usledio je tajm-aut Kalinića, da bi snažnim smečom Kovač overio pobedu svog tima.

U sledećem kolu Smederevci gostuju Velikom Gradištu ekipi VGSK.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!